Dezerty

Ovocný aspik so sušienkovým základom

Príprava
20 minút
V chlade
4 hodiny
Počet porcií
8

Osviežujúci ovocný aspik, výborný na leto

Použité produkty

Ingrediencie

Vanilkový struk
1 ks
Voda
700 ml
Agar agar
8 g
Banán
1 ks
Jahody
200 g
Mango
1/2 ks
Maliny
200 g
Pomaranč
1 ks
Mäta
8 lístkov
Čučoriedky
150 g
Sušienky Gullón BIO Oats

Postup

  1. V hrnci zmiešajte vodu s vanilkovým luskom. Varte 3 minúty a nechajte 5 minút lúhovať. 
  2. Pridajte agar agar a varte 1 minútu. Nechajte vychladnúť pri izbovej teplote 5 minút. 
  3. Banán, jahody, maliny a mango nakrájajte na malé kocky a odložíme. 
  4. Pomaranč ošúpte a každý mesiačik nakrájajte na 3 kúsky. 
  5. Do obdĺžnikovej formy pridajte ovocie zmiešané s lístkami mäty nakrájanými na veľmi jemné pásiky. Na ovocie poukladajte vrstvu celých sušienok a všetko zalejte želatínovou zmesou. 
  6. Nechajte vychladiť na 4 hodiny v chladničke. 
  7. Vyklopte z formy a ozdobte lístkami mäty 

Použité produkty

Bio - Tradičné
Bio Oats
Prečítať viac

Najnovšie recepty

Vyskúšajte sušienky Gullón vo vašich obľúbených receptoch
60 MIN PRÍPRAVY - 24 HODINY V CHLADE

Bezgluténové tiramisu

15 MIN PRÍPRAVY - 35 MIN PEČENIA

Bezgluténový mrkvový koláč

20 MIN PRÍPRAVY - 4 HODINY V CHLADE

Ovocný aspik so sušienkovým základom