Slané

Crackers s nátierkou z červenej papriky a cviklovým hummusom

Príprava
30 minút
Pečenie
45 minút
Počet porcií
4-6

Chuťovka pre návštevy alebo na oslavy.

Použité produkty

Ingrediencie

Nátierka z pečenej červenej papriky:
Gullón Quinoa a Chia Crackers
150 g
Červená paprika
2 ks
Cesnak
1 strúčik
Rasca
1 čajová lyžička
Sezamové semiačka
1 čajová lyžička
Extra panenský olivový olej
Soľ
Hummus z červenej repy:
Gullón Cheddar Crackers
150 g
Uvarený cícer
150 g
Uvarená cvikla
40 g
Kurkuma
1 čajová lyžička
Extra panenský olivový olej
Soľ

Postup

Nátierka z pečenej červenej papriky: 

  1. Červenú papriku pridajte na plech s papierom na pečenie, potrite olivovým olejom a mierne osoľte. Pečte v rúre vyhriatej na 180°C 45-50 minút. Nechajte vychladnúť, ošúpte a odstráňte semienka. 
  2. V mixéri rozmixujte papriku so strúčikom cesnaku, rascou, kvapkou olivového oleja a soľou. 
  3. Nátierku z červenej papriky naservírujte do misky a ozdobte sezamovými semiačkami. 
  4. Podávajte s Gullón Crackers s Chia semiačkami a Quinoou. 

Cviklový hummus: 

  1. Uvarený cícer rozmixujte spolu s cviklou, troškou olivového oleja, soľou podľa chuti a troškou vody.  
  2. Rozmixujte, kým nevznikne krémová nátierka (môžete pridať ešte trochu vody na zriedenie) 
  3. Cviklový hummus naservírujte do misky a jemne posypte kurkumou.  
  4. Podávajte s Gullón Crackers s Cheddarom. 

Najnovšie recepty

Vyskúšajte sušienky Gullón vo vašich obľúbených receptoch
60 MIN PRÍPRAVY - 24 HODINY V CHLADE

Bezgluténové tiramisu

15 MIN PRÍPRAVY - 35 MIN PEČENIA

Bezgluténový mrkvový koláč

20 MIN PRÍPRAVY - 4 HODINY V CHLADE

Ovocný aspik so sušienkovým základom