Ingrediencie



Jednoduchý a výborný recept na bezgluténový mrkovový koláč so sušienkami Gullón Gluten Free María.
Na základ torty:
1. Predhrejte rúru na 180ºC (horný a spodný ohrev)
2. Do misky pridajte jablkovú šťavu, hnedý cukor, sójový nápoj a kvapku citrónovej šťavy. Dobre premiešajte.
3. Pridajte ovsené vločky, kukuričný škrob, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, škoricu a soľ. Všetko veľmi dobre premiešajte.
4. Pridajte nastrúhanú mrkvu, hrozienka a miešajte, kým sa všetko nespojí.
5. 22 cm formu potrite tenkou vrstvou olivového oleja a obaľte papierom na pečenie. Pridajte cesto a zarovnajte ho pomocou lyžice.
6. Tortu pečte 30-35 minút.
7. Nechajte koláč vychladnúť a opatrne ho vybaľte.
Na polevu:
1. V miske zmiešajte sójový jogurt so smotanovým syrom a cukrom, kým sa všetko dobre nespojí.
2. Rozdrvte sušienky rukami.
3. Na vrch koláča pridajte jogurtovú polevu a na vrch posypte rozmrvené sušienky.