Dezerty

Bezgluténový mrkvový koláč

Príprava
15 minút
Pečenie
35 minút
Počet porcií
8

Jednoduchý a výborný recept na bezgluténový mrkovový koláč so sušienkami Gullón Gluten Free María.

Použité produkty

Ingrediencie

Jablkové pyré
250 g
Trstinový cukor
100 g
Sójový nápoj
120 ml
Bezgluténové ovsené vločky
300 g
Kukuričný škrob
50 g
Bezgluténový prášok do pečenia
1 ČL
Sóda bikarbóna
1 ČL
Mrkva (ošúpaná a nastrúhaná)
180 g
Mletá škorica
1 ČL
Štipka soli
Citrónová šťava
Hrozienka
60 g
Sójový dezert
50 g
Vegánska náhrada smotanového syra
150 g
Kryštálový cukor
20 g
Bezgluténové sušienky María
4 ks

Postup

Na základ torty:

1. Predhrejte rúru na 180ºC (horný a spodný ohrev)

2. Do misky pridajte jablkovú šťavu, hnedý cukor, sójový nápoj a kvapku citrónovej šťavy. Dobre premiešajte.

3. Pridajte ovsené vločky, kukuričný škrob, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, škoricu a soľ. Všetko veľmi dobre premiešajte.

4. Pridajte nastrúhanú mrkvu, hrozienka a miešajte, kým sa všetko nespojí.

5. 22 cm formu potrite tenkou vrstvou olivového oleja a obaľte papierom na pečenie. Pridajte cesto a zarovnajte ho pomocou lyžice.

6. Tortu pečte 30-35 minút.

7. Nechajte koláč vychladnúť a opatrne ho vybaľte.

Na polevu:

1. V miske zmiešajte sójový jogurt so smotanovým syrom a cukrom, kým sa všetko dobre nespojí.

2. Rozdrvte sušienky rukami.

3. Na vrch koláča pridajte jogurtovú polevu a na vrch posypte rozmrvené sušienky.

Použité produkty

Bezgluténové - Tradičné
Gluten Free María
Prečítať viac

Najnovšie recepty

Vyskúšajte sušienky Gullón vo vašich obľúbených receptoch
60 MIN PRÍPRAVY - 24 HODINY V CHLADE

Bezgluténové tiramisu

15 MIN PRÍPRAVY - 35 MIN PEČENIA

Bezgluténový mrkvový koláč

20 MIN PRÍPRAVY - 4 HODINY V CHLADE

Ovocný aspik so sušienkovým základom