Dezerty

Bezgluténové tiramisu

Príprava
60 minút
V chlade
24 hodín
Počet porcií
4

Tradičný dezert v bezgluténovej verzii.

Použité produkty

Ingrediencie

Gullón Digestive bez gluténu
Gullón bezgluténové sušienky Chip Choco
Smotana
200 ml
Mlieko
50 ml
Trstinový cukor
75 g
Žĺtok
1 ks
Vajce
1 ks
Mascarpone
250 g
Želatína
1 plátok
Káva
100 ml
Cukor
20 g
Likér amaretto
10 ml
Kakao na posypanie

Postup

  1. V hrnci zmiešajte vodu s vanilkovým luskom. Varte 3 minúty a nechajte 5 minút lúhovať. 
  2. Pridajte agar agar a varte 1 minútu. Nechajte vychladnúť pri izbovej teplote 5 minút. 
  3. Banán, jahody, maliny a mango nakrájajte na malé kocky a odložíme. 
  4. Pomaranč ošúpte a každý mesiačik nakrájajte na 3 kúsky. 
  5. Do obdĺžnikovej formy pridajte ovocie zmiešané s lístkami mäty nakrájanými na veľmi jemné pásiky. Na ovocie poukladajte vrstvu celých sušienok a všetko zalejte želatínovou zmesou. 
  6. Nechajte vychladiť na 4 hodiny v chladničke. 
  7. Vyklopte z formy a ozdobte lístkami mäty 

Použité produkty

Bezgluténové - Tradičné
Gluten Free Digestive
Prečítať viac
Bezgluténové - Čokoládové
Gluten Free Chip choco
Prečítať viac

Najnovšie recepty

Vyskúšajte sušienky Gullón vo vašich obľúbených receptoch
60 MIN PRÍPRAVY - 24 HODINY V CHLADE

Bezgluténové tiramisu

15 MIN PRÍPRAVY - 35 MIN PEČENIA

Bezgluténový mrkvový koláč

20 MIN PRÍPRAVY - 4 HODINY V CHLADE

Ovocný aspik so sušienkovým základom